dinsdag 30 november 2010

Laatste training 2010 ? tacx, 46 min

Ik was eigenlijk van plan om vandaag een rondje te gaan hardlopen maar door de sneeuw en de koude wind leek me dit toch geen goed plan. Geen zin om vlak voor de operatie nog verkouden te worden. Wel een korte training op de tacx afgewerkt. Kwartiertje zeer rustig gefietst daarna blokje van 5 minuten aan zo'n 260 watt en dat ging verrassend makkelijk tov gisteren (HF midden D2) daarna weer 18 minuten rustig gefietst en dan een blokje van 2 minuten aan 360 watt gefietst. Laatste 30 seconden als zeer lastig ervaren maar wattage toch nog iets verhoogd naar 380 watt. Daarna lekker 5 minuten uitgefietst. Toch nog een mooie afsluiter van het seizoen 2010 want ik vrees dat dit de laatste fietstraining van het jaar was. Erg jammer begon er net weer in te komen en was net super gemotiveerd om weer lekker te gaan trainen. Ik zie nu toch behoorlijk op tegen de operatie en hoop uiteraard dat het goed afloopt en dat ik snel weer aan de slag kan op het werk en op de fiets. Thuis zitten (of beter gezegd liggen) is helemaal niets voor mij.

Gisteren nog shifters, achter+voorderailleur, ketting en vorkpomp besteld bij mtbikers.com Het is toch allemaal shimano XT geworden in plaats van Sram behalve de ketting. Het einde is gelukkig in zicht betreft de kosten voor de mtb alhoewel de remmen die eind januari gemonteerd worden ook nog behoorlijk wat geld kosten en een ander wielsetje moet er ook nog komen. Zal toch weer een shimano XT setje worden. Ik was super tevreden over dit setje wielen en voor dat geld kun je zeker geen betere wielen vinden. In Aalter zijn ze zelfs nog iets goedkoper dan bij Hopmans als ik de website van fashionforcycling mag geloven. Vanavond en woensdag nog in de nacht, vrijdag D-Day betreft de operatie aan mijn zitvlak. Om 10 uur moet ik me melden in ziekenhuis in Oostburg. Nog voor de middag wordt ik dan geopereerd. Wordt vervolgd !!!!

maandag 29 november 2010

Tacx stukje Amstel Gold Race, 30.4 km, 57 min

Vanmorgen nog een stukje Amstel Gold Race gedaan op de tacx (real life video) Wederom werd het pijnlijk duidelijk dat er na mijn herstel van mijn zitvlak wel heel erg hard gewerkt moet worden om terug op een acceptabel fietsniveau te geraken. Er zit wel heel weinig power in de benen op het moment. Wel leuk om te doen die real life video`s. Hellingen Schweiberg, Camerig, Sibbergrubbe en Cauberg als slotklimmetje. Op zich rustig aan gedaan enkel op Sibbergrubbe flink door gereden op kracht (65 rpm) nou ja kracht ????? 280 watt en al rode cijfers betreft hartslag moet niet gekker worden. Wel een mooie referentie neergezet om te zien of er straks voldoende progressie geboekt wordt als ik weer kan starten met een degelijk trainingsprogramma. Flink kunnen zweten op de tacx dat is altijd lekker.

Lizard Skins grips (handvatten) zitten nu ook op de isaac al is het wat lastig te zien op de foto. Erg mooi spul van Lizard Skins. Morgen misschien nog een rondje hardlopen en daarna doe ik waarschijnlijk niets meer. Goed uitrusten voor de operatie zodat ik fit onder het mes kan aanstaande vrijdag en snel kan herstellen.

zondag 28 november 2010

Kort winterritje, 38.9 km, 1 uur 19 min, 29.4 km/u

Vandaag wellicht mijn laatste ritje buiten gereden op de cervélo betreft het seizoen 2010. Temperatuur rond de 1 a 2 graden maar goed aangekleed dus geen last gehad van de kou. Heerlijk rustig gefietst en genoten van het winterse landschap in de polders die er wel vrij vies bij lagen. Terug richting Sas over Philippine even iets harder moeten trappen tegen de wind in omdat ik anders te laat thuis zou zijn omdat we om 14:00 hadden afgesproken bij mijn ouders om Sinterklaas te vieren. Lekker gefietst jammer dat het zo`n kort rondje was. Fiets ook nog in een record tijd schoongemaakt en daarna onder een warme douche gesprongen.

We zijn allemaal weer braaf geweest want voor iedereen had de sint weer prachtige kadootjes uitgezocht. Zelf een Polar speed sensor en een setje Lizard skins grips voor de mountainbike gehad. De kids hadden onder andere een karaoke set gehad dus tijdens het gourmetten werd er uiteraard ook gezongen. Mijn vader zal er ook aan moeten geloven. Hij kreeg een paar Saucony hardloopschoenen en hardloopsokken. Morgen naar de tandarts en misschien weer even op de tacx. Dinsdag weer een stukje hardlopen.

vrijdag 26 november 2010

Looptraining 5.48 km, 24'19

Vanmiddag weer een rondje gelopen. Ik ben nog steeds een beetje aan het kwakkelen hoest nog als een bejaarde zeehond en voel me nog steeds niet echt fit. Toch weer lekker zo`n rondje lopen in de frisse lucht al ging het zoals verwacht vrij moeizaam vandaag. Vlot begonnen maar al snel het tempo moeten laten zakken en het rondje gewoon uitgelopen. Na een kilometer of drie begon mijn linkerknie wat te trekken maar dit verdween een kilometer verder uiteindelijk weer als sneeuw voor de zon. Toch weer een heerlijk gevoel tijdens het uitlopen. 5.48 km in 24'19, 4:26 min/km 13.5 km/u.

Langzaam aan toch weer begonnen met het samenstellen van een voorlopige agenda voor 2011. Een soort van hoofddoel is toch de Houffamarathon XXL op de MTB geworden. Als ik die 118 heftige kilometers kan uitrijden dan spring ik een gat in de lucht. Hoe lang ik erover doe dat maakt me deze keer niet echt veel uit als het maar niet langer is dan 1 dag (haha) Amstel Gold Race maar eens gewoon de 150 rijden in plaats van de 250 km als het inschrijven lukt tenminste. Ook een hele mooie is de Isaac grenslandklassieker met een prachtig stuk door het eifelgebergte. Als er nog liefhebbers zijn voor deze tocht van 210 kilometer dan hoor ik het graag want dit is echt genieten geblazen. Trois Ballons op 11 juni behoort plots ook tot de mogelijkheden deze tocht staat al lang op mijn To Do lijstje en valt perfect in een heel lang vrij weekend. Ik heb nog wat bedenktijd gekregen van Guido Obrie die eerst zijn broer Angelo nog over moet halen om Trois Ballons te rijden (haha) gewoon doen hoor die wedstrijdjes rond de kerk rijden is toch voor mietjes. Steven Rooks Classic op hemelvaartsdag ga ik zeker weer rijden dat vindt ik altijd een geweldig mooi parcour dat me ook nog eens erg goed ligt. Voor de rest nog uitzoeken wat er nog mogelijk is ik wil voornamelijk eens wat andere tochten rijden dan steeds die geijkte tochten. Morgen of zondag weer op de fiets (zal tacxen worden vrees ik)

woensdag 24 november 2010

Tacx souplesse, 35 min, 113 rpm

Korte souplesse training afgewerkt op de tacx. Rond de 115 rpm blijven trappen en het viel niet eens tegen vandaag. 35 minuten was net vol te houden met mijn zitvlak, lekker gefietst.

Ik keek gisteren nog eens op de website van isaac (mooie website overigens) en zag de Isaac proton XC mountainbike staan die sinds kort aan het assortiment is toegevoegd. Ik zou zo bij Isaac kunnen gaan werken want tot mijn verbazing zag ik dat de fiets bijna exact hetzelfde is afgemonteerd als mijn Isaac Impact. Ook met ritchey wcs wetblack componenten, witte voorvork en shimano XT wielen die ik ook in mijn Trek had zitten. Mooie bike zo krijg ik toch een beetje een beeld van het complete plaatje al is het lettertype en het spuitwerk iets anders en zie ik ook dat het frame wat aangepast is. Gaaf merk Isaac ik ben het merk blijven volgen vanaf 2006 toen ik op een Isaac Pascal reed en ik heb er echt iets mee. Ik heb in 2008 getwijfeld tussen de nieuwe Isaac die er ongeveer hetzelfde uitzag qua kleurstelling als mijn Isaac impact MTB of een Cervélo R3sl. De laatste is het uiteindelijk geworden en daar heb ik zeker geen spijt van. Nog steeds één van de beste frames op de markt en dat merk je aan alles. Nu ik in het bezit ben van de Isaac Impact valt alles op zijn plaats. Kortom een zeer happy end na het ontvreemden van mijn Trek MTB.

dinsdag 23 november 2010

Tacx 43 minuten, 6x1 min 300 watt

De nasleep van mijn verkoudheid en slechts 3 x keer op de fiets in de maand november (inclusief deze training) resulteren in een historisch dieptepunt wat mijn fietsniveau betreft. 6 blokjes van 1 minuut aan iets meer dan 300 watt was al een hele opgave. Hartslag al snel in de rode cijfers maar de blokjes uiteraard toch netjes uitgefietst. 10 minuten uitfietsen zorgde ervoor dat mijn gedachten vrijwel direct uit gingen naar de operatie aan mijn zitvlak. Jeetje wat een "pain in the ass" op zo`n statische tacx, echt geen pretje. Wel weer lekker kunnen zweten. Wat mijn fietsniveau betreft het kan alleen maar beter worden want dit was echt niet best. Toch voel ik me verder prima. De motivatie groeit met de dag en ik heb veel zin in het seizoen 2011. Er staan wat nieuwe uitdagingen op me te wachten op MTB gebied en daar heb ik waanzinnig veel zin in. Voor de racefiets moet ik nog op zoek naar nieuwe tochten. Tijdens mijn herstel ga ik eens kijken of ik een agenda kan samenstellen voor 2011. Morgen korte souplesse training op de tacx we zien wel hoe lang ik het kan volhouden met mijn zitvlak.

zondag 21 november 2010

Looptraining 8km + opbouwen MTB

Vanmorgen eerst wat aan mijn MTB gewerkt. De stuurbuis van de voorvork ingekort en de starnut in de stuurbuis geslagen. Met een lange bout in de starnut wilde het niet echt lukken dus daarna met de bolle kant van het bovenste stukje van een bezemsteel en het was gelijk gefixed. Tip gelezen op het mountainbike forum. Daarna de lagers ingevet en de vork in het Isaac frame gemonteerd. Uiteraard speling uit het balhoofd gehaald en boutjes van de stuurpen vastgedraaid. Het wordt echt een fantastisch mooie bike en ik kan niet wachten tot het eerste ritje op de Isaac Impact. Wat rest is: voor en achterderailleur, kabels, ketting en shifters. Setje andere wielen volgen op termijn. Vorige week ook nog een deal gemaakt met mijn fm Serpenti betreft een geweldig mooi setje Tech X2 remmen van Hope met floating discs met rode ster. Eind januari wordt de Isaac helemaal afgebouwd en dan is de Impact ready to rock !!


Vanmiddag eindelijk weer eens kunnen sporten na ruim vijf dagen ziek zijn. Voor de eerste keer een rondje van 8 kilometer gelopen en het ging verbazingwekkend lekker. Wel op mijn traagste standje gelopen en lekker wat gekletst onderweg met mijn jongste dochter die vrijwel altijd meefietst als ik ga hardlopen. De polder deed aan als een somber schilderij een beetje een trieste dag maar toch lekker weer om te lopen. Nikeplus gaf 8.41 km aan maar nagemeten via track your run kwam ik exact op 8 kilometer uit in 42'42, 11.2 km/u, 5:20 min/km. Ik kan het dus wel "traag lopen" maar zachter dan dit gaat echt niet. Heerlijk gelopen !! Morgen weer naar het ziekenhuis naar de afdeling anesthesie als voorbereiding op de operatie aan mijn zitvlak. Voor de rest van de week hoop ik lekker weer wat te kunnen sporten.

vrijdag 12 november 2010

Uitslag MRI scan

Vanmorgen naar het ziekenhuis geweest om de uitslag van de MRI scan te bespreken met de chirurg. Er zit een gezwel van 1.5 centimeter op mijn zitbot en dit moet uiteraard operatief verwijderd worden. Technisch vrij lastig volgens de chirurg omdat het een erg delicate plek is waar ook zenuwen lopen. Nog in allerlei standjes moeten liggen om te kijken wat de beste positie was voor de operatie en daarna meegelopen met de chirurg naar de secretaresse om de operatie in te plannen. Wachtlijst was minimaal 8 weken maar de chirurg benadrukte dat dit zo snel mogelijk ingepland moest worden. Na wat heen en weer bellen van de secretaresse kon ik 3 december terecht in Oostburg voor de operatie aan mijn zitvlak. Wat de gevolgen zullen zijn is nog niet duidelijk. Na de operatie kan de chirurg pas uitspraken doen over het verdere verloop. 22 november heb ik een afspraak met de afdeling anesthesie.

woensdag 10 november 2010

Looptraining 5.5 km, 24'21

Drie zware werkdagen achter de rug en ik moest er echt even uit om wat frisse lucht te happen en mijn hoofd te ledigen. Blijft heerlijk zo`n rondje hardlopen al ging het vandaag zeker niet vanzelf. Vertrokken in de regen maar al vrij snel werd het droog. Eerste 3 km vrij comfortabel gelopen daarna het tempo wat opgeschroefd en dat voelde niet echt ok. Ik ben altijd bang dat ik zo`n tempoversnelling niet lang kan volhouden en dat ik mezelf onderweg ergens tegen kom al is het maar een rondje van 5.5 km. Laatste 500 meter wel twee versnellingen hoger gelopen en eenmaal op dit tempo is het best goed vol te houden. Gevoelsmatig een stevige tweede helft gelopen maar de cijfertjes laten heel wat anders zien. Toch weer super voldaan thuis gekomen. 5.5 km in 24'21, 13.6 km/u, 4:25 min/km. Wel een flinke stramme linkerkuit na thuiskomst. In totaal heb ik nu 14 keer gelopen en tot nu toe gaat het allemaal naar mijn zin. Blij dat ik tussendoor niet meer moet wandelen want dan voel ik me een echte LOOSERD !! (zoals mijn dochters regelmatig zeggen)

Morgen verwacht ik de Manitou R7 Super Absolute disc. Wanneer ik de vork ga monteren dat weet ik nog niet precies. Moet nog om een starnut en een stuurpen. Monteren lijkt ook vrij simpel. Stuurbuis afzagen op juiste lengte of beter gezegd afsnijden (pijpensnijder) baseplate op vork schuiven en vast zetten (conisch), starnut in stuurbuis (ongeveer 1 cm diep) lagers invetten, vork in frame, stuurpen en eventuele spacers plaatsen. Topcap vast draaien om speling op te heffen en boutjes stuurpen vastdraaien. Morgen een dagje vrij. Vrijdag, zaterdag, zondag en maandag weer werken. Middag - Middag - Nacht - Nacht. Vrijdagmorgen naar de chirurg om de uitslag van de MRI scan te bespreken betreft mijn zitvlak probleem. Ik ben benieuwd.

zondag 7 november 2010

Vaste rondje, 41.1 km, 1 uur 20 min, 30.8 km/u

Vandaag weer mijn vertrouwde vaste rondjes in de polder gereden op de Cervélo. Wel verraderlijk glad in sommige bochten door bladeren, takjes, modder en grind dus moet je blijven opletten. Fietsniveau is wel behoorlijk ingekakt op het moment maar dat kan ook niet anders want in de maand oktober zat ik welgeteld vier keer op de fiets. Deels noodgedwongen omdat mijn mtb gestolen was en omdat het door vrij veel regen niet echt uitnodigde om lekker op de racefiets te stappen. Op zich niets mis mee om in oktober bijna niets of eens wat anders te doen betreft sporten (hardlopen) maar ik had het liever nog wat uitgesteld omdat ik straks ook een tijdje uit de roulatie ben ivm mijn zitvlak blessure. De bedoeling was uiteraard om in oktober en november lekker te gaan mountainbiken maar één of andere asshole vond het nodig om dit in een split second om zeep te helpen. Maf hoe zo`n asociaal figuur toch invloed heeft op je doen en laten. Maar goed het zal mijn lot zijn en dat moet je ondergaan. Het zal uiteindelijk wel ergens goed voor zijn. Het levert me straks in ieder geval een geweldig mooie isaac mtb op maar ik had het liever anders gezien. Ondanks dat het allemaal niet meer zo soepel gaat op de fiets toch lekker gereden. Wel een kort rondje maar heerlijk om je gedachten te verzetten dat is toch het mooie aan fietsen het werkt echt bevrijdend.

Sinds kort werk ik weer in een vier-ploegen dienst en dat bevalt me een stuk minder goed dan drie-ploegen. Ik moet nu dus ook weer in het weekend werken. Aankomend weekend zelfs een volledig weekend werken. Ik werk nu gemiddeld 36 uur per week maar het lijken er op de één of andere manier wel 50. Ben nu amper hersteld van de nachtdiensten en morgen weer al in de vroege dienst. Misschien weer even wennen maar ik vrees dat het gevoel er niet beter op wordt. Aankomende dinsdag naar het ziekenhuis voor een MRI scan ivm mijn zitvlak. Vrijdag moet ik dan terug naar de chirurg om de uitslag en het plan van aanpak te bespreken.

Gisterenavond overigens nog een mooie Japanse ontroerende film gezien op filmnet (Departures) Onderwerp was niet echt vrolijk want het ging namelijk over het ritueel opbaren van overleden mensen maar dit was toch een uitzonderlijk goede film die mij flink wist te raken. Ben over het algemeen toch erg gecharmeerd van Japanse films. Vaak prachtige beelden, veel emotie, humor en schitterende muziek. Ik ging wat recensies lezen op internet en zag dat deze film een oscar heeft gekregen in 2009 voor beste buitenlandse film. Meer dan terecht !! Een aanrader dus voor de filmliefhebber die eens wat anders wil dan een standaard Hollywood film.

zaterdag 6 november 2010

Isaac Impact MTB - Part 1

Gebroken opgestaan om 12:00 na laatste nachtdienst. Rond 14:00 naar Fashion for Cycling gereden in Aalter. Mooie winkel en wel heel erg interessante prijzen. Selle Italia SLR XC zadel bleek toch niet op voorraad te zijn. Er werd me een testzadel aangeboden voor de schokkende prijs van 25 euro. Zadel ziet er nog erg goed uit dus deze kans heb ik uiteraard niet laten schieten. Setje XT pedalen gekocht en een prachtige Elite Custom Macia bidonhouder. Zadelpen van Ritchey WCS wetblack was niet op voorraad dus deze heb ik laten bestellen.

Na thuiskomst het crankstel gemonteerd. Heb een filmpje bekeken op Youtube en uiteraard de gebruiksaanwijzing goed gelezen. Mijn schoonvader kwam ook even langs omdat hij wilde zien hoe dit in zijn werk ging. Op zich vrij simpel maar ook ik had dit nog nooit gedaan dus wel goed opletten. Bracket schoon, smeren bracket en lagercups schroefdraad (montagepasta) Lagercups erop aan elke zijde een spacer benodigd voor een bracket van 68 mm. Crankstel driveside erin. Invetten andere zijde met Shimano Grease. Linker Crank erop en aandraaien met imbus sleutel 8. Mijn sleutel was wat aan de korte kant dus kon niet genoeg kracht zetten om de boel goed vast te zetten waardoor er wat speling op het crankstel zat. Met een lange imbus sleutel is het wel gelukt om alles goed vast te draaien zodat de speling opgeheven is. Ga de crank nog wel natrekken met een momentsleutel. Zeer mooi crankstel vooral in real life. Wordt vervolgd !!

Morgen hoop ik weer een stukje te gaan fietsen op de Cervélo.

dinsdag 2 november 2010

Looptraining 5.5 km, 25'28

Vandaag een wat moeizamer rondje gelopen. Wel geprobeerd om iets rustiger te lopen als normaal maar echt veel verschil zat er niet in de eindtijd. Gevoelsmatig dacht ik rond de 11 a 12 per uur te lopen maar achteraf gezien was het toch nog wat harder. Nikeplus gaf nu iets te weinig meters aan dus alsnog deze run gekalibreerd en gecorrigeerd naar 5.5 km. Rondje dus relatief rustig gelopen in 25'28, 13 km/u, pace 4:37 min/km. Aan alles komt een einde zo ook aan mijn roostervrije dagen. Vanavond weer de nachtdienst in. In totaal vier nachten, zaterdag en zondag weer vrij al kom ik zaterdag ochtend nog wel uit de nacht. Ik hoop morgen of overmorgen mijn truvativ stylo crankstel te ontvangen. Ik ga het crankstel zelf monteren dus van de week nog even om een sleutel om de lagercups vast te draaien en een tube lagervet (grease) Heb wat filmpjes gezien op youtube, de manual gelezen en het is eigenlijk gewoon een piece of cake en slechts enkele minuten werk met het juiste gereedschap.

maandag 1 november 2010

Rondje Breskens, 73 km, 2 uur 31 min, 29 km/u

Eindelijk weer eens gefietst op de Cervélo. Rustig naar Breskens gereden onder het genot van een lekker zonnetje. In Breskens was het behoorlijk bewolkt, even een banaan en een mueslireep gegeten en terug richting Sas van Gent gereden. Het werd iets frisser op de terugweg door plots opkomende laag hangende mist. Ik was lekker rustig aan het toeren en werd plots overvallen door een ferme hongerklop. Nog maar 55 kilometer op de teller het moet niet gekker worden. Ik had geen eten meer bij terwijl ik normaal altijd wat extra repen of gelletjes in mijn zak steek voor noodgevallen. Op een viaduct bij Hoek stond ik bijna geparkeerd het leek wel of ik een alpencol moest bedwingen. Nog een kilometer of 15 maar het leken er wel 30. Maar goed dat ik langs het kanaal wat geholpen werd door de wind in de rug. Tweede keer dat ik te maken krijg met een "echte" hongerklop. Een paar jaar geleden mijn eerste hongerklop ik heb toen zelfs mijn vrouw op moeten bellen en die is toen wat eten komen brengen. Stond volledig geparkeerd op nog geen 7 kilometer van huis. Blijft een vreemd iets zo`n hongerklop zeker omdat ik vandaag gewoon rustig aan het rond toeren was en onderweg toch gewoon had gegeten. ik was blij dat ik thuis was en uiteraard gelijk de kast en de koelkast ingedoken om wat voedsel en drinken tot me te nemen.

Heb wel wat onrustige nachten achter de rug misschien dat het daar iets mee te maken heeft. Ik pieker een beetje teveel over de samenstelling van de Isaac. Zo ben ik nu eenmaal heb de Isaac al honderd keer opgebouwd in gedachten. Overigens wel superleuk om onderdelen uit te zoeken die goed matchen bij het prachtige Isaac frame. Truvativ crankstel wordt normaal gesproken dinsdag of woensdag aangeboden door de post. Over matchen of beter gezegd bij elkaar passen gesproken de Cervélo en de Isaac dat is pas echt een schitterend duo.